Din drømmehage

Din drømmehage

En ide- og hagehistorisk gjennomgang av hager fra hele verden med eksepler fra Norge.

Kagge Forlag 2004

Utdrag fra boka:

Hundre hagehistorier

Forskjellen mellom hage og hus, er at hager bruker tid på å gro seg store, voksne og liksom ferdig. Mye annet står nærmest utslitt tilbake når hagen finner sitt klimaks. Dette kan være årsaken til at hagedesign dilter etter pendelbevegelsene i trender, moter og stilarter i bygningsarkitektur og andre skapende uttrykksformer. Det syntes jeg er greit. Det er ikke alltid den som kommer først som får mest utbytte av det.

Enkelte hager hist og her skjærer av og til ut til sidene og finner egne veier. Mange vil ikke ligne på andre i det hele tatt.

Kanskje det er slik at hvis vi umerkelig og snikende blir veldig like hverandre på et eller annet område, vil først noen, og siden mange, kaste seg rundt og lete etter noe nytt i det samme den ufrivillige uniformeringen oppdages? Om det er riktig, blir det fort typisk å være utypisk, og derfor ganske snart superhipt å være helt vanlig igjen.

Bestill «Din drømmehage» hos www.bokkilden.no

Boka er trolig utsolg fra forlag og bokhandel, men finnes i et lite, private ekstraopplag. Kan bestilles fra tor@smalandskap.no