Så er den siste hageboken min ute for salg. Denne gangen har jeg konsentrert meg om ett enkelt tema: Beskjæring. En utmerket hjemmeaktivitet i disse tider, spør du meg. 

Jeg har tatt for meg det aller meste som de aller fleste med liten eller stor hage bør kunne kjenne seg igjen i. Siden to busker eller to trær aldri ligner helt på hverandre, bruker jeg god plass til å beskrive hvordan alle planter fra naturens side reagerer og svarer på beskjæring. Når du har fått dét inn under huden, skal det ikke så mye til for å gå løs på de aller fleste hageplanter med suksess.

Selvfølgelig tar jeg deg med gjennom planteslekt for planteslekt slik at du kan tilpasse beskjæringen omtrent til det ideelle for den enkelte. Det er ikke sikkert at du vil lykkes med alt like godt. Du kommer til å gjøre feil. Vit da at jeg har gjort mange fler. Det har lært meg til at planter flest oftest klarer seg utmerket videre i livet og at jeg neste gang forstår bedre hvordan jeg kan gjøre det bedre. En god kollega med roser som spesiale har en gang sagt at det største problemet med bekjæring ikke er feil metode, men at man lar det være. Folk beskjærer simpelthen for lite og for sjeldent, sier han.

Boka gir deg også bøttevis med alternativer til plantesorter som ikke behøver så mye beskjæring og som er enkle å håndtere. Om jeg slik kan lokke deg utpå et litt større utvalg planter, og demed et større mangfold i hagen, har jeg lykkes med boka Beskjæring. 

Her finner du en teaser.

 

Tor Smaaland

Motta nyhetsbrev fra Små Landskap AS

Heia! Jeg heter Tor Smaaland. Her deler jeg betraktinger om byens uterom like meget som den private hagesfæren ganske enkelt fordi parker og hager er to sider av samme sak.

 

 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrevet fra Små Landskap! Du har nå mottatt en mail der du må bekrefte påmeldingen.