Late kjøkkenhager
Mat fra egen hage smaker en milliard ganger bedre enn alt du får kjøpt. Dessuten er det mye enklere å dyrke det meste enn du tror om du følger rådene i denne boka.
Kagge Forlag 2006
Utdrag fra boka
I følge norsk, ærverdig hagetradisjon skal all hagemat dyrkes i atskilte reservater et eller annet sted langt ute i det hagefjerne. Kjøkkenhagen har derfor til alle tider ligget akkurat så langt fra kjøkkenet at torsken blir kald før du kommer tilbake med dillkvasten. Kjøkkenhagen har også i uminnelige tider vært stedet for de mest dyptpløyende hagefrustrasjoner. Ingen andre steder raser krigen mot utøy, udyr og ugress mer. Derfor ligger kvadratkilometervis av kjøkkenhager brakk over hele landet, mens dagligvarebutikkenes grøntavdeling bugner av mye du kan bedre selv. Det er ingen heksekunst, og den dagen du får dreis på mathagen, vil du aldri være den foruten. Smaken av nyplukket grøde overstiger alt du får kjøpt. Ingen kan forundres over det. Mat modnet i ukevis i mørke lagringsrom vil aldri nå de samme smakshøyder som solmodnet hagesnacks.
Bestill «Late kjøkkenhager» hos www.bokkilden.no Om boka er utsolg fra forlag og bokhandel, finnes et lite, private ekstraopplag. Kan bestilles fra tor@smalandskap.no