Den siste tiden har jeg jobbet med ulike tekster, foto og film om klimaendringer og kommersielle patenter på natur. Noe er det skrevet en opera om med Markus Paus musikk og tekst av Oda Fiskum og meg. Noe blir kanskje en dokumentarfilm (om vi finner pengene). Det kommer nok en bok eller to etter hvert, og det blir helt sikkert en fotoutstilling. Her kan du se en teaser.

8. juni kl. 18.00 inviterer vi til vernissage for fotoutstilling «Faces & Traces» i Gallerihagen 27,  Oscarsgate 27 i Homansbyen her i Oslo. Enkel servering. Bar.

Samtidig arrangeres hagefest med feiring av tildelingen av Oslo kommunes pris for beste hage i 2016.

Hagen er sårbar; nyfødt og tilårskommen på samme tid. Derfor begrenses plassen. Klikk «Deltar» på straks kommende FB-side for arrangementet. Førstemann til mølla osv.

Velkommen!

Om utstillingen

Faces & Traces er en serie landskapsfoto i storformat fra Svalbard. Her finansierte verdenssamfunnet for ti år siden en frøbank – Svalbard Global Seed Vault. Hit, dypt nede i permafrossent fjell, sender land fra alle verdenshjørner ukentlig frø fra sine plantesamfunn. Oppstår katastrofen, kan frøene hentes ut og formeres opp igjen. Det har skjedd en gang allerede. Etter Aleppo. Det nedfrosne frøhvelvet er botanikkens svar på Noahs ark.

Klima endrer seg. Vi som har yrker utendørs kan bekrefte det. Mye forvirrer oss for tiden. Temperaturen øker mest og fortest i polområdene, og aller mest i nord. Svalbard setter oftere temperatur- og nedbørsrekorder. Det samme skjer i byene. Styrtregn flommer over asfaltflatene, drukner avløpene og trenger ned i kjellere. Parker råtner og tørker, fryser og blåser i stykker. Været er villere. Er frøbanken sikker? Bør vi tenke byer og parker helt på nytt?

Tor Smaaland

Motta nyhetsbrev fra Små Landskap AS

Heia! Jeg heter Tor Smaaland. Her deler jeg betraktinger om byens uterom like meget som den private hagesfæren ganske enkelt fordi parker og hager er to sider av samme sak.

 

 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrevet fra Små Landskap! Du har nå mottatt en mail der du må bekrefte påmeldingen.